• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/gokhanaycom
  • https://twitter.com/gokhanaycom
  • https://www.instagram.com/gokhanaycom/
  • https://www.youtube.com/c/gokhanaycom
ZİYARETÇİLER
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam299
Toplam Ziyaret2127183
İSİM AYRACI








İsme özel olarak hazırlanan
kaligrafik kitap ayraçları
DKAB TABU
NAMAZ



Kitap Ayracı formatında 

"Namaz Ağacı"

"Namazını kıl,
ağacın yaprağını yeşert!


İyilik yap, elmayı kızart."
 

Sipariş için tıklayınız.
SINAV GÖREVİ
ETKİNLİK
AFAD DEPREM

DKAB ÖĞRETMENLERİ SEMİNER DÖNEMİ 2014




SEMİNER 2014 EYLÜL AYI MÜZAKERE METİNLERİ


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

KURANI KERİM

HZ MUHAMMEDİN HAYATI

TEMEL DİNİ BİLGİLER

ARAPÇA

MESLEKİ ARAPÇA






EK - 1

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

İLKOKUL, ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ, ARAPÇA VE İMAM HATİP LİSELERİ ÖĞRETMENLERİ

 “EYLÜL 2014 MESLEKİ ÇALIŞMA” PROGRAMI

 

  1. A.     ETKİNLİĞİN DAYANAĞI: İlköğretim Kurumları ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
    1. B.          ETKİNLİĞİN ADI:  İmam Hatip Liselerinde görev yapan bütün öğretmenler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Temel Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Hayatı ve Arapça öğretmenleri Eylül 2014 Mesleki Çalışmaları.
  2. C.     ETKİNLİĞİN AMAÇLARI: 
    1. Eğitimin niteliğini geliştirmek ve derslerin öğretimindeki verimliliği arttırmak,
    2. Mesleki alan bilgisi ve öğretimi konusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak,
    3. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme ve değerlendirme alanlarında öğretmenlerin ülke genelinde bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak,
    4. Derslerin işlenişinde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm üretmek,
    5. Eğitim-öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmaları geliştirmek,
  3. D.     ETKİNLİĞİN SÜRESİ
  • Mesleki çalışmaların süresi 40 saattir. Çalışma takvimi Ek-2, 3, 4 ve 5’teki tablolarda verilmiştir.
  1. E.     ETKİNLİĞİN HEDEF KİTLESİ
  • İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretim kurumlarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve İmam Hatip Liselerinde görev yapan bütün branşlardaki öğretmenler.
  1. F.      ETKİNLİĞİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ ESASLAR
    1. Mesleki çalışmaların koordinasyonundan İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki Din Öğretiminden sorumlu birimler ve ilçe müdürleri birinci derecede sorumlu olup okullara yazı göndermekle yetinilmeyecektir. İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları müdürleri ile işbirliği halinde koordine edilecektir.
    2. Mesleki çalışmaların etkin ve verimli uygulanması için ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri gereken tedbirler alacak, çalışmaların yapılacağı okullar veya salonlar öğretmenlere zamanında ilan edilecektir.
    3. Mesleki Çalışmalar il merkezinde veya ilçede görev yapan öğretmenlerin ortak katılımı ile yapılacak, farklı okullardaki öğretmenlerin bir araya gelmesi sağlanacak, sadece bir okulun öğretmenleri ile kendi okullarında yapılmayacaktır.
    4. Eylül-2014 Mesleki Çalışmalarında Haziran ayında öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile ülke genelinde gerçekleştirilen mesleki çalışma raporlarının sonucu olan ve her bir ders için tek tek oluşturulan ders dosyaları müzakere edilecektir. Her bir ders için ayrı ayrı hazırlanan bu dosyalar, 81 ilimizden gelen verilerin Genel Müdürlüğümüzce birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.
    5. Her komisyon/çalışma grubu kendi içinden bir başkan ve bir raportör seçecektir. Raportörler, her bir ders dosyalarının müzakeresi esnasında gündeme gelen yeni fikirleri, tespit, öneri, ek bilgi ya da değerlendirmeleri maddeler halinde yazarak raporlaştıracaktır.  Görüşler ve öneriler yazılırken zümre toplantılarında olduğu gibi öğretmenlerin isimleri belirtilmeyecek sadece müzakerelerin neticesi yazılacaktır. Burada önemli olan önceki müzakerlerin değerlendirilmesi ve yeni fikirlerin eklenmesidir.
    6. Her bir ders için oluşturulan ve 28 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinden temin edilecek olan dosyalar, ek-2 ve ek-3 (İHL kültür dersleri için ek-4) de belirtilen program çerçevesinde mesleki çalışma komisyonlarında tek tek okunup müzakere edilecektir. Her bir ders ayrı ayrı değerlendirilecektir.
    7. Derslerin dosyaları müzakere edilirken bahsi geçen konularla ilgili yapılacak tespit, öneri, ek bilgi ya da değerlendirmeler “Değerlendirme Raporu” adı verilen tek bir dosyada ilgili dersin adı başlık olarak açılarak kayda geçilecektir. Değerlendirme dosyaları dört (4) alanda olacaktır: 1-Din Kültürü, 2- Seçmeli Dersler ve Arapça, 3- İHL Meslek Dersleri, 4- İHL Kültür Dersleri.
    8. Dört alanda hazırlanan “Değerlendirme Raporu” dosyaları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine (din öğretiminden sorumlu birimlere) elektronik ortamda gönderilecektir.
    9. Mesleki Çalışma komisyonlardan gelen “Değerlendirme Raporları” dosyaları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan bir komisyon/komisyonlar tarafından itina ile birleştirilip Ekim ayının ilk haftası Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde olacak şekilde dogm_eoosgdb@meb.gov.tr adresine dört  (4) word dosyası (1-Din Kültürü, 2- Seçmeli Dersler ve Arapça, 2- İHL Meslek Dersleri, 3- İHL Kültür Dersleri) halinde il adı verilen bir klasör içinde gönderilecektir.
    10. Mesleki Çalışmalara il ve ilçelerdeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve İmam Hatip Liselerinde görev yapan bütün branşlardaki öğretmenler katılacaktır.
    11. İmam Hatip Liselerinde görev yapan kültür dersleri öğretmenleri Sözel Dersler, Sayısal Dersler, Yabancı Dil Dersleri, Spor ve Sanat Dersleri olarak gruplar oluşturacaklar ve her grup kendi alanındaki dersleri tek tek 1-5 Eylül tarihlerinde EK-4 te belirtildiği şekilde günlere taksim edecektir.
      1. Eğitim-Öğretim yılı başındaki öğretmenler kurulu toplantıları mesleki çalışmaların saatleri dışında planlanacaktır. Gerektiğinde dersler ve seminerler için belirlenen günlerde değişiklik yapılabilecektir.
      2. İl merkezlerindeki ve ilçelerdeki çalışma grupları en fazla 25 öğretmenden oluşacaktır. Öğretmen sayısı 25’i aşınca yeni grup/gruplar oluşturulacak ve öğretmenler gruplara eşit olarak ayrılacaklardır.
      3.  Okullarda ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen ya da şartları uygun olup ihtiyaç halinde okullarda ders verebilecek din görevlilerine de çalışma takvimi ilan edilip katılımı teşvik edilecektir.
      4.  8-9 Eylül Pazartesi-Salı günlerindeki seminerler için uygun salonlar hazırlanacak ve öğretmenlerimizi memnun edecek tedbirler alınacaktır.
      5.  8 Eylül 2014 Pazartesi tarihinde gerçekleştirilecek seminerlere İmam Hatip Liselerinde görev yapan bütün branşlardaki öğretmenler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça branşındaki öğretmenler katılacaktır.
      6.  9 Eylül 2014 Salı günü gerçekleştirilecek seminerlere imam hatip liseleri meslek dersleri, Arapça, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katılacaktır. Seminer konularında Genel Müdürlüğümüzün internet sitesindeki dökümanlardan yararlanılabilecektir.
      7. Mesleki çalışmaların, seminerlerin ve konulu çalıştayların koordinasyonunda, eğitim görevlilerinin belirlenmesinde ve fiziki imkanların hazırlanmasında belediyeler, üniversiteler, müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılacaktır. Seminer konularının sunumunda özgün çalışmaları olan öğretmenlerimizden de yararlanılacaktır.

 

EK - 2

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA

  1. A.     ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER BİR DERS İÇİN MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR

2014 Haziran ayındaki mesleki çalışmaların dersler bazındaki sonuç raporlarının birleştirilmesiyle oluşturulan dosyalar, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün web adresinden temin edilerek aşağıdaki konular çerçevesinde müzakere edilecektir. Her bir dersin müzakeresi esnasında gündeme gelen yeni fikirler, tespit, öneri, ek bilgi ya da değerlendirmeler maddeler halinde yazılacaktır. Önceki müzakerelerin değerlendirilmesiyle ülkemiz genelinde derslerin öğretiminde öğretim birlikteliği, bilgi ve tecrübe alışverişi sağlanmış olacaktır.

  1. Öğretim Programı ve Kazanımlar: Dersin, öğretim programındaki amaç ve kazanımların ne ölçüde gerçekleştirildiği, hedeflenen amaçlara/kazanımlara ulaşılmasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığının müzakere edilmesi
  2. Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Derslerin öğretiminde kullanılan öğretim yöntem, teknik ve metotları ile örnek ders işlenişlerinin paylaşılması
  3. Öğretim Materyalleri: Ders konularının öğretiminde eğitim teknolojilerinden yararlanma, materyal kullanımı, paylaşımı ve bu materyallerin değerlendirilmesi
  4. Sınıf Yönetimi ve Akademik Başarı: Sınıf yönetimi; derslerin işlenişi sürecinde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, Öğrencilerin ilgisini arttırmak ve eğitimdeki akademik başarı düzeyini yükseltmek için yapılabilecek okul içi ve dışı akademik ve sosyal-kültürel çalışmalar.
  5. Ölçme ve Değerlendirme: Derslerin özelliklerine göre ölçme ve değerlendirme esasları.
  6. Mesleki Gelişim: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili yapmaları gereken çalışmalar, başvurabileceği kaynaklar (kitap, dergi, makale, eğitim materyalleri, CD ve internet adresleri v.s.) ile öğrencilerin istifade edeceği yardımcı kaynakların (Kitap, dergi, makale, CD, internet v.s.) değerlendirilmesi
  7. B.     HAFTALIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA MESLEKİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Tarih

Çalışma Saati

 Çalışma Süresi

Dersler

01.09.2014

Pazartesi

4

09.00-13.00

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Hayatı

02.09.2014

Salı

4

09.00-13.00

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

03.09.2014

Çarşamba

4

09.00-13.00

Kur’an-ı Kerim

04.09.2014

Perşembe

4

09.00-13.00

Arapça

05.09.2014

Cuma

4

09.00-13.00

Temel Dini Bilgiler


EK - 3

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ MESLEK DERSLERİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA

  1. A.     ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS İÇİN MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR

2014 Haziran ayındaki mesleki çalışmaların dersler bazındaki sonuç raporlarının birleştirilmesiyle oluşturulan dosyalar, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün web adresinden temin edilerek aşağıdaki konular çerçevesinde müzakere edilecektir. Her bir dersin müzakeresi esnasında gündeme gelen yeni fikirler, tespit, öneri, ek bilgi ya da değerlendirmeler maddeler halinde raporlaştıracaktır. Önceki müzakerelerin değerlendirilmesiyle ülkemiz genelinde derslerin öğretiminde öğretim birlikteliği, bilgi ve tecrübe alışverişi sağlanmış olacaktır.

  1. Öğretim Programı ve Kazanımlar: Dersin, öğretim programındaki amaç ve kazanımların ne ölçüde gerçekleştirildiği, hedeflenen amaçlara/kazanımlara ulaşılmasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığının müzakere edilmesi
  2. Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Derslerin öğretiminde kullanılan öğretim yöntem, teknik ve metotları ile örnek ders işlenişlerinin paylaşılması
  3. Öğretim Materyalleri: Ders konularının öğretiminde eğitim teknolojilerinden yararlanma, materyal kullanımı, paylaşımı ve bu materyallerin değerlendirilmesi
  4. Sınıf Yönetimi ve Akademik Başarı: Sınıf yönetimi; derslerin işlenişi sürecinde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, Öğrencilerin ilgisini arttırmak ve eğitimdeki akademik başarı düzeyini yükseltmek için yapılabilecek okul içi ve dışı akademik ve sosyal-kültürel çalışmalar.
  5. Ölçme ve Değerlendirme: Derslerin özelliklerine göre ölçme ve değerlendirme esasları.
  6. Mesleki Gelişim: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili yapmaları gereken çalışmalar, başvurabileceği kaynaklar (kitap, dergi, makale, eğitim materyalleri, CD ve internet adresleri v.s.) ile öğrencilerin istifade edeceği yardımcı kaynakların (Kitap, dergi, makale, CD, internet v.s.) tespit edilmesi, değerlendirilmesi.

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA MESLEKİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Tarih

Çalışma Saati

Çalışma Süresi

Dersler

01.09.2014

Pazartesi

4

09.00-13.00

Kur’an-ı Kerim  &Tefsir

02.09.2014

Salı

4

09.00-13.00

Temel Dini Bilgiler & Fıkıh &  Hitabet ve Mesleki Uygulama

03.09.2014

Çarşamba

4

09.00-13.00

Siyer & Hadis & İslam Tarihi

04.09.2014

Perşembe

4

09.00-13.00

Arapça

05.09.2014

Cuma

4

09.00-13.00

Kelam & Dinler Tarihi

 

EK - 4

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KÜLTÜR DERSLERİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA

  1. B.     ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS İÇİN MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR

             İmam Hatip Liseleri Kültür Dersleri; Sözel Dersler, Sayısal Dersler, Yabancı Dil, Spor ve Sanat Dersleri olarak dört kategoride ele alınacaktır. Bu kategorideki dersler günlere taksim edilecektir.  2014 Haziran ayındaki mesleki çalışmaların dersler bazındaki sonuç raporlarının birleştirilmesiyle oluşturulan dosyalar, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün web adresinden temin edilerek aşağıdaki konular çerçevesinde müzakere edilecektir. Her bir dersin müzakeresi esnasında gündeme gelen yeni fikirler, tespit, öneri, ek bilgi ya da değerlendirmeler maddeler halinde yazılacaktır. Önceki müzakerelerin değerlendirilmesiyle ülkemiz genelinde derslerin öğretiminde öğretim birlikteliği, bilgi ve tecrübe alışverişi sağlanmış olacaktır.

  1. Öğretim Programı ve Kazanımlar: Derslerin, öğretim programındaki amaç ve kazanımların ne ölçüde gerçekleştirildiği, hedeflenen amaçlara/kazanımlara ulaşılmasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığının müzakere edilmesi
  2. Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Derslerin öğretiminde kullanılan öğretim yöntem, teknik ve metotları ile örnek ders işlenişlerinin paylaşılması
  3. Öğretim Materyalleri: Ders konularının öğretiminde eğitim teknolojilerinden yararlanma, materyal kullanımı, paylaşımı ve bu materyallerin değerlendirilmesi
  4. Sınıf Yönetimi ve Akademik Başarı: Sınıf yönetimi; derslerin işlenişi sürecinde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, Öğrencilerin ilgisini arttırmak ve eğitimdeki akademik başarı düzeyini yükseltmek için yapılabilecek okul içi ve dışı akademik ve sosyal-kültürel çalışmalar.
  5. Ölçme ve Değerlendirme: Derslerin özelliklerine göre ölçme ve değerlendirme esasları.
  6. Mesleki Gelişim: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili yapmaları gereken çalışmalar, başvurabileceği kaynaklar (kitap, dergi, makale, eğitim materyalleri, CD ve internet adresleri v.s.) ile öğrencilerin istifade edeceği yardımcı kaynakların (Kitap, dergi, makale, CD, internet v.s.) tespit edilmesi, değerlendirilmesi.

EYLÜL BİRİNCİ HAFTA MESLEKİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Tarih

Çalışma Saati

Çalışma Süresi

Dersler

01. 09.2014

Pazartesi

4

09.00-13.00

İlgili Derslerin Müzakeresi

02. 09. 2014

Salı

4

09.00-13.00

İlgili Derslerin Müzakeresi

03.09.2014

Çarşamba

4

09.00-13.00

İlgili Derslerin Müzakeresi

04.09.2014

Perşembe

4

09.00-13.00

İlgili Derslerin Müzakeresi

05.09. 2014

Cuma

4

09.00-13.00

İlgili Derslerin Müzakeresi


EK - 5

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ, ARAPÇA VE İMAM HATİP LİSELERİNDE

GÖREV YAPAN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİ İÇİN MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

MESLEKİ GELİŞİM SEMİNERLERİ VE KONULU ÇALIŞTAYLAR

EYLÜL İKİNCİ HAFTA

 

  1. A.                    ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
  2. Mesleki Gelişim Seminerleri ve çalışatyalar aşağıda belirtilen çalışma takvimine uygun olarak tüm il ve ilçelerde, uygun görülen salonlarda herhangi bir aksamaya mahal vermeden gerçekleştirilecektir.
  3. Mesleki Gelişim Seminerleri ve çalıştaylar aşağıda verilen program çerçevesinde planlanacak ve uygulanacaktır. Gerektiğinde günlerde değişiklik yapılabilecektir.
  4. Seminerlerin ve çalıştayların organizasyonu, salonların düzeni ve fiziki ortamı katılımcı öğretmenlerimizi memnun edecek şekilde tanzim edilecektir.
  5. Seminerlerde eğitim görevlisi olarak alanında uzman ve özgün çalışmaları olan öğretmenlerden yararlanılabileceği gibi üniversiteler (Eğitim Fakülteleri ve İlahiyat Fakülteleri), müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılacaktır.
  6. İmam Hatip Liseleri kültür dersleri öğretmenleri Ek-5’te belirtilen seminerlerin ilk gününe katılacaklardır. Katılımcı öğretmenlerin sayısına göre bu seminerler birkaç güne yayılabilecek veya farklı salonlarda gruplar halinde gerçekleştirilebilecektir.
  7. Konulu çalıştaylar bir moderatör yönetiminde, farklı okullardaki öğretmenlerin katılımı ile yine il/ilçe komisyonları halinde gerçekleştirilecek ve öğretmenlerimizin görüş alışverişine imkan sağlayacak şekilde beyin fırtınası ortamı oluşturulacaktır. Müzakereler raporlaştırılmayacaktır.

EYLÜL İKİNCİ HAFTA MESLEKİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Tarih

Çalışma Saati

Çalışma Süresi

Seminer & Çalıştay Konuları

08.09.2014

Pazartesi

4

09.00-13.00

6-12 ve 12-18 Yaş Grubunun Özellikleri ve Ergenlerle İletişim

Gencin Psikolojisi ve Bir Gençlik Dili Oluşturmak

(Genci Anlamak, Zamanını Okumak, Özgünlüğünü Farketmek, Gönlünü Keşfetmek… vs. )

09.09.2014

Salı

4

09.00-13.00

Din Öğretiminde Öğretmenin Rolü, Sorumluluğu ve Dînî Duygu, Düşünce ve Davranış Ekseninde Ahlâkî Gelişim

Arapça Öğretimi (Metotlar, Sorunlar ve Öneriler) ve Arapça Öğreniminde Mesleki Gelişim

10.09.2014

Çarşamba

4

09.00-13.00

Çalıştay Konusu: Din Eğitim ve Öğretiminin Güncel Meseleleri, Karşılaşılan Sorunlar, Çözüm Önerileri ve Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri             

11.09.2014

Perşembe

4

09.00-13.00

Serbest Etkinlikler (Okullarda)

12.09.2014

Cuma

4

09.00-13.00

Serbest Etkinlikler (Okullarda)

 



11289 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
NAMAZ
DKAB ÖĞRETMENLERİ
MEVLİD KANDİLİ



Mevlid Kandili'ne
özel kitap ayraçları

 Ayracın bir yüzünde
Ayet-i Kerime,

diğer yüzünde
Hadis-i Şerif bulunmaktadır.

OSMANLICA


Osmanlıca öğreten
kitap ayraçları


3 ayraçta Osmanlıca öğren!
Harfler, okutucu harfler,
kelime örnekleri ve atasözleri.


Osmanlıca ile
tanışmaya var mısın?

TAVSİYE FİLM
BİLİŞİM KURSU